Резултати на СПАТУМ на меѓународната изложба “ПРОНАЛАЗАШТВО БЕОГРАД -2013“

Информација за учеството  на  СПАТУМ  на меѓународната изложба “ПРОНАЛАЗАШТВО  БЕОГРАД -2013  “

И ВАКА СЕ САКА МАКЕДОНИЈА

Македонските  пронаоѓачи  на  33 –та  меѓународна изложба на пронајдоци и  нови технологии и индустриски дизајн  ПРОНАЛАЗАШТВО  БЕОГРАД -2013  во организација на СПАТУМ и Народна Техника се преставија со 7 пронајдоци, а на вториот Куп на нациите на младите  иноватори  Белград 2013  беа преставени   со 2  труда.

Во конкуренција од 110 иновации ,нови технологии и пронајдоци од 11држави членки на Меѓународната   асоцијација на пронаоѓачки организации ИФИА(која има членки на пронаоѓачки  организации од 86 земји од светот  ,организација  на која и СПАТУМ е членка.) во категрија на пронајдоци  Македонските иноватори ги постигнаа следните резултати

Повеќе...

Македонските иноватори во Белград

Македонските иноватори ќе се претстават на изложбата ПРОНАЛАЗАШТВО БЕОГРАД 2012 од 22-29 мај 2013 во Белград