Учество на Никола Тесла конвој

Народна техника на Македонија учествуваше со сопствен штанд на Никола Тесла конвојот кој што се презентираше на плоштадот во Скопје. Добитници на награди од натпреварите кои ги организира Народна техника на Македонија заедно со Струковите сојузи ги презентираа нивните проекти заедно со нивните ментори.