52-ри натпревар на земјоделските работници - трактористи од регионот Битола, Ресен, Демир Хисар, Прилеп, Крушево, Новаци и Могила

Овогодишниот 52-ри по ред Регионален натпревар на земјоделските работници - трактористи од општините Битола, Новаци, Могила, Ресен, Демир Хисар, Прилеп и Крушево во организација на : Народна техника - Битола, Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството на РМ - Регионален центар - Битола и Регионалната Стопанска комора - Битола, се одржа во Битола на 29.09. 2011 година.

Повеќе...

Светско првенство на земјоделци - Орачи, ЛИНДЕВАД - ШВЕДСКА 2011

Од 6 - 16 мај во Линдевад - Шведска се одржа 58то Светско натпреварување на орачи. Учество зеде и Македонија, во организација на Народна Техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Република Македонија. Репрезентацијата од Република Македонија ја сочинуваа:

Повеќе...

ВЕ ПОКАНУВАМЕ На 51-от Државен натпревар на трактористи од Република Македонија 9 октомври 2010 година

 Натпреварот ќе се оддржи во Кумановскиот регион во Старо Нагоричане на 9 Октомври 2010 година

ОРГАНИЗАТОРИ:

- Народна теника на Македонија

- Сојуз за техничка култура во стопанството на Р. Македонија

- Народна техника - Куманово

СООРГАНИЗАТОРИ:

- Агенција за поттикнување на земјоделството на Р.Македонија

ПРОГРАМА

Повеќе...

Оддржан 51-от Регионален тракторски натпревар од Битолскиот регион во Могила

Овогодишниот традиционален собир на земјоделските работници трактористи од општините Битола, Могила, Новаци, Ресен и Демир Хисар ќе се одржи во општина Могила на 11 Септември 2010 година на парцелите на ЗК “ Пелагонија”. 

Традиционалниот собир на орачите ќе се одржи во два дела:

Првиот дел е трибина на тема: “ Условите и пропозициите за учество на

Светскиот тракторски натпревар”. 

Повеќе...