Светско првенство на трактористи Канада 2013

Во организација на Народна Техника и сојузот за техничка култура во стопанството на Република Македонија, Македонска екипа учествуваше и постигна значителни резултати на 60-то светско првенство за трактористи - орачи кое се оддржа од 7-23.07.2013 година во Олдс, Канада.

Повеќе...

САЕМ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ – НОВИ САД 2013

Народна техника на Република Македонија организира посета на 

САЕМОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ – НОВИ САД 2013

Меѓународен саем за земјоделие,техника- машини и опрема,нови технологии за храна, одгледување на животни, машини и инсталации за сточарство, видови на семиња и семенски материјал, ветеринарна медицина, агрохемикалии, пумпи, услуги и информации и др.  

Повеќе...

53-ти Државен натпревар на трактористи од република македонија - 27 Октомври 2012 - Пробиштип

 Народна техника на македонија и Сојуз за техничка култура во стопанството на Република Македонија ве покануваат на 53-от државен натпревар на трактористи - орачи од Република Македонија 27 октомври 2012 - Пробиштип

Покровител:

Народна Техника на Македонија

Домаќин на натпреварот:

АРГО ЖИТО доо - Пробиштип

ПРОГРАМА

Повеќе...

Светско првенство на земјоделци - орачи, Биоград на море- Хрватска 2012

Од 7 - 17 Септември во Биоград на море- Хрватска се одржа 59то Светско натпреварување на орачи. Учество зеде и Македонија, во организација на Народна Техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Република Македонија. Репрезентацијата од Република Македонија ја сочинуваа:

Повеќе...

Оддржан 52-от Државен натпревар на трактористи од Република Македонија

На 16 октомври 2011 година во општина Градско се одржа 52-от Државен натпревар на трактористи од Република Македонија. Домаќин на натпреварот беше земјоделскоит комбинат ВАРДАР03 ад - Градско.

Повеќе...