Светско првенство на трактористи Канада 2013

Во организација на Народна Техника и сојузот за техничка култура во стопанството на Република Македонија, Македонска екипа учествуваше и постигна значителни резултати на 60-то светско првенство за трактористи - орачи кое се оддржа од 7-23.07.2013 година во Олдс, Канада.