Дете талент – пронајдувач

Давид Лазароски од Прилеп учесник на натпреварите под покровителство и организација  на Народна Технка на Македонија и Народна Техника од Прилеп на олимпијадите  на младите техничари и природници на регионално и државно  ниво претходниве години освојува први места во дисциплината  автоматика. Поради овие успеси избран е за дете талент – пронајдувач. Продукцијата котиледон  сними емисија ,,Дете Талент” која беше емитувата на ,,ТВ Телма” , И сите регионални ТВ канали во Македонија.