Светски куп за воздухопловно моделарство - Прилеп 2013

На 28 и 29 Октомври 2013 гидина, во организација на Народна Техника и Аеро клубот во Прилеп ќе се оддржи светскиот куп за воздухопловно моделарство на кој што ќе земат учество околу 60 натпреварувачи од 12 држави