Светско првенство во HST Боровец-Бугарија

Од 22-26. 09. 2013 година во Боровец-Бугарија се одржа 11-то Светско првенство во HST (брзо приманје и предаванје на знаци од морзеовата азбука). Од Кавадарци учествуваа двајца натпреварувачи, еден водач на патот и двајца гости. Натпреварувачите настапуваа како цленови на репрезентацијата на Македонија. Во дисциплината MORSE RUNNER Дарко Трајков освои трето место и бронзен медал. Во дисциплината РУФЗ Дарко Трајков пак освои трето место и бронзен медал.

Младен Марковски

менаџер за HST