Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/atcmorgm/public_html/templates/narodnatehnika/functions.php on line 1227

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/atcmorgm/public_html/templates/narodnatehnika/functions.php on line 1227

ГАЛЕРИЈА: Mлади конструктори на Саемот за деца и родители

Работилница за младите конструктори на Саемот за деца и родители, одржана  од 20 до 22 ноември во Скопје Сити Мол Сити Мол, во организација на Народна техника на Р. Mакедонија и Сојузот на клубови на младите техничари и природници на Република Македонија.

 


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/atcmorgm/public_html/templates/narodnatehnika/functions.php on line 1227

Одржано Светско првенство во брза телеграфија

Дваесет и пет репрезентации на радиоаматери од 9 октомври до 13 октомври учествуваа на 12 Светско првенство во брза телеграфија, што се одржа во Охрид во организација на Радиоаматерски сојуз на Македонија. Националните тимови од 25 држави од целиот свет (меѓу кои и од Казахстан, Оман, Саудиска Арабија, Белорусија...)  се натпреваруваа во четири дисциплини: брзо предавање пораки; прием на пораки (шифрирани  и отворени ); симулација на одржување на радиоаматерски врски и во дисциплината прием-предавање на радиоаматерски знакови. Натпреварите се одвиваа во девет категории на различна возраст и во машка и женска категорија. 


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/atcmorgm/public_html/templates/narodnatehnika/functions.php on line 1227

Макинова 2015 низ фотографии


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/atcmorgm/public_html/templates/narodnatehnika/functions.php on line 1227